blank

III miejsce w Objezierzu

3 msc w objezierzuJuż po raz czternasty w Zespole Szkół im. A. Mickiewicza W Objezierzu odbył się Międzyszkolny Konkurs Gastronomiczny. Jak co roku celem konkursu było promowanie młodych talentów oraz inspirowanie do poznawania i zgłębiania tajników sztuki kulinarnej. W tym roku zmagania konkursowe odbyły się w dwóch kategoriach: Desery z wykorzystaniem dyni oraz Zakąski z wykorzystaniem dyni.

W rywalizacji brało udział 14 uczniów (po 7 z każdej kategorii) reprezentujących szkoły województwa wielkopolskiego. Wśród uczestników byli uczniowie klasy III technikum żywienia i usług gastronomicznych: Monika Kordy i Bartek Skibiński, którzy wykazali się wysokimi umiejętnościami i kreatywnością. Monika sporządziła zakąskę ”Pasztet dyniowy”, a Bartek deser „Dyniowa rozkosz”. Pracę uczniów wnikliwie obserwowali a następnie oceniali zaprezentowane potrawy szefowie kuchni z poznańskich restauracji. Po ocenie konkursowej Bartek zdobył III miejsce w kategorii deserów i otrzymał nagrodę rzeczową. Wszyscy uczestnicy i ich opiekunowie otrzymali upominki ufundowane przez sponsorów. Czas oczekiwania na przygotowywane potrawy umilił nam występ pana Wojciecha Zysa uczestnika programu MasterChef.  Udział w konkursie gastronomicznym to wspaniała lekcja doskonalenia umiejętności zawodowych, rozbudzania pomysłowości i kreatywności oraz pogłębiania wiedzy o sztuce kulinarnej.

Gratulujemy sukcesu!

K.Haracewiat

T.Sołtysiak

filmy

erasmus plus

 

baner vulcan 1
steico klasa patronacka
 
 bip logo
 
 
 
szkola_humanitarna

dp

ecdl
 

szk_bez_przem_log

cert1
logo top
 godło

 

JMod Facebook Slider Likebox

Ta strona używa ciasteczek w celu usprawnienia korzystania z niej. Dowiedz się więcej tutaj.

Akceptuję ciasteczka z tej domeny.

EU Cookie Directive Module Information