blank

„Zostań Mistrzem Kuchni Powiatu”

konkurs kulinarnyW Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych im. Henryka Sienkiewicza w Trzciance odbył się finał Powiatowego Konkursu Kulinarnego „Zostań Mistrzem Kuchni Powiatu”. Konkurs adresowany był do uczniów gimnazjów i szkół ponadgimnazjalnych powiatu czarnkowsko-trzcianeckiego. Naszą szkołę i CEZ reprezentowały uczennice klasy III TŻiUG.Zadaniem uczniów było przygotowanie potrawy z „tajemniczego składnika”, którym okazał się ziemniak. Na sporządzenie potraw i prezentację przed jury drużyny miały 2 godziny. Nasze reprezentantki wykazały się oryginalnością pomysłu, estetyką podania i dużym stopniem wykorzystania „tajemniczego składnika” .

Po ocenie jury drużyna CEZ zdobyła II miejsce, natomiast III miejsce zdobyły Agata Pieszyńska i Klaudia Ewald reprezentujące naszą szkołę. Uczniowie tej klasy odbywają zawodowe zajęcia teoretyczne i ćwiczenia praktyczne w pracowni spożywczej CEZ.

Konkurs odbył się dzięki wsparciu budżetu Powiatu Czarnkowsko – Trzcianeckiego, nagrody zwycięzcom i wyróżnionym drużynom wręczał starosta czarnkowsko-trzcianecki Tadeusz Teterus.

Nagrodzonym uczennicom gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów w konkursach kulinarnych.

K.H

 

filmy

erasmus plus

 

baner vulcan 1
steico klasa patronacka
chrzest 966
 bip logo
odkrywcy talentow
 
szkola_humanitarna

dp

ecdl
 

szk_bez_przem_log

cert1
logo top
 godło

 

JMod Facebook Slider Likebox

Ta strona używa ciasteczek w celu usprawnienia korzystania z niej. Dowiedz się więcej tutaj.

Akceptuję ciasteczka z tej domeny.

EU Cookie Directive Module Information